GRIBENES – HYDINOVÉ ŠKVARKY

Pripravíme si kože zo sliepky, kuraťa, alebo inej hydiny. Ja používam kože z kuracích chrbtov, od niektorých dodávateľov bývajú fakt  tukovo výnosné a vo výsledku vážia viac než samotný trup, tak ich je škoda vyhodiť. Nakrájame ich nadrobno, pridáme k nim ešte hydinový tuk (napr. pozberanú masť z hydinového vývaru. Tá sa zberá samozrejme z povrchu vývaru predtým zachladeného v chladničke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kúsky kože spolu s tukom dáme škvariť na panvicu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Škvaríme pomaly na malom ohni, aby sa nám tuk z koží poriadne uvoľnil. Tesne predtým, než bude celý vyškvarený, pridáme ešte cibuľu a pokračujeme vo škvarení, kým je tuk úplne uvoľnený a kúsky kože naberú hnedú farbu. Potom odstránime cibuľu,  zo škvariek dôkladne vytlačíme prebytočný tuk, aby ostali suché a tuk zlejeme (odložíme si ho na ďalšie varenie). Vysušené škvarky ešte posolíme podľa chuti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takto hotové škvarky môžeme použiť na prípravu napríklad kóšer škvarkovníkov, alebo do jedál, do ktorých sa bežne dávajú klasické bravčové škvarky a my ich z týchto dôvodov použiť nemôžeme. Takže nimi môžeme posypať bez okolkov  aj bryndzové halušky 🙂

-chanele-

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: