FARFELKY

300g polohrubej alebo hladkej múky zmiešame s dvomi vajcami. Ja používam aj len bielka, ktoré mi ostanú po pečení chaly, alebo iných koláčov. Vtedy rátame za 1 vajce dva bielky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo surovín umiesime dostatočne husté a tvrdé cesto, ktoré rozkrájame na niekoľko dielikov a necháme preschnúť. Čím viac dielikov, tým rýchlejšie preschne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potom ho na hrubej ribajzni nastrúhame a voľne (v zime najlepšie na radiátore) necháme dôkladne vysušiť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farfelky sa varia v polievkach ako zavárka, alebo sa môžu konzumovať aj samostatne uvarené v osolenej vode ako bežná cestovina. Keď sa pripravujú z macesovej múky, bývajú pridávané ako náplň do kóšer jaderničiek, namiesto v súčasnosti obvyklej ryže.

Bežne bývajú farfelky na Slovensku nazývané – mrvenica.

-chanele-

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: